Wat is Aardbevingsbingo?

Aardbevingsbingo is een twitter spel waar je gokt waar de volgende aardbeving plaats vindt.

Hoe werkt het?

Kies een plek op de kaart door te klikken en druk op de blauwe knop om naar twitter te gaan. Tweet vervolgens de aangemaakte link @bevingsbingo. Je hebt ook nog 241 karakters over om een beetje sjeu aan je inzending toe te voegen.

Je tweet word binnen enkele minuten aan je gok gekoppeld. Alleen je laatste inzending voor een aardbeving word meegenomen, dus je kan maar 1 ker per aardbeving mee doen.

Bij een nieuwe aardbeving word een winnaar aangewezen en tweet @bevingsbingo de winnaar.

Maar waarom?

Om de tijd te verdoen terwijl we wachten tot Den Haag de provincie Groningen eindelijk serieus neemt. En het is mooi meegenomen als de rest van Nederland een beetje mee krijgt hoe vaak de aardbevingen eigenlijk voor komen en hoe onvoorspelbaar ze zijn.

Kan ik ook iets winnen?

Eeuwige twitter roem, en er komt een sleutelhanger voor degene die elke maand het dichste bij zit. En als je een Groninger ondernemer bent en je wil helpen door een prijs ter beschiking te stellen, stuur dan ff een berichtje.

Hoe weet je dat er een aardbeving is geweest?

De knmi weet dat en de bingoserver kijkt eens in de zoveel tijd over er nieuwe aardbevingen hebben plaatsgevonden. We raadplegen de lijst met 'induced' aardbevingen, dat zijn bevingen die door menselijk toedoen veroorzaakt worden.

Wie heeft dit gemaakt

Het idee, de vormgeving en web-tech zijn van Steven Liemberg, dus wil je een ludieke (of praktische) webapp, neem dan vooral contact op.